2e Digitale themabijeenkomst groot succes

Nadat aansluitend aan onze oprichtingsvergadering de 1e digitale themabijeenkomst werd gehouden organiseerden we op maandagavond 1 februari 2021onze tweede on line themabijeenkomst in het kader van het ontwikkelen van een lerend netwerk. Ruim 70 ouders en bestuursleden, -leden van de LVOI- hebben deelgenomen aan een levendige discussie en uitwisseling van knelpunten en ervaringen. 

Het Thema was: Ouders worden ouder; wat dan??

Je bent vol enthousiasme een ouderinitiatief gestart, maar je weet dat er vroeger of later een moment komt dat je de zorg voor je kind en je taken in het ouderinitiatief zult moeten overdragen, ​zonder daarbij je authenticiteit te verliezen. Hoe bereid je dit voor? Waar sta je in dit proces? 
Mogelijk is er bij U al een overdracht geweest: zo ja, hoe is dat gegaan?

Jerome Kuijpers verzorgde een inleiding en gaf diverse mogelijkheden aan. Daarna gingen deelnemers uiteen in 7 verschillende break-out rooms. Hierbij konden deelnemers kiezen om ​met elkaar van gedachten te wisselen over: 

  1. Overdragen van de zorg voor ons kind
  2. Overdragen van de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het ouderinitiatief

Na de break-out rooms werden plenair nog even nagepraat.  Veel enthousiaste reacties mochten wij ontvangen over de opzet, uitvoering en keuze van de onderwerpen. De volgende Themabijeenkomst staat gepland op dinsdag 30 maart 2021 van 19:30 – 21:00 uur. Onderwerp: Hoe kom je tot, en hou je het ideale bestuur?’ De zoom/online bijeenkomst is van 19:30 – 21:00 uur.
Aanmelden kan binnenkort via een link bij dit bericht.