LVOI zoekt coördinator!

De LVOI zoekt een enthousiaste en bevlogen coördinator!
Lees hier de gedetailleerde informatie over de functie en de procedure voor de vacature coördinator bij de LVOI. Is uw interesse gewekt? Reageer dan uiterlijk 31 maart 2024.

Verslag van het werkbezoek door Minister Conny Helder aan de LVOI op 6 november

Op 6 november jl vond het werkbezoek plaats dat demissionair Minister Helder vergezeld van haar medewerkers aflegde aan de LVOI. Het werkbezoek vond plaats bij GOED Wonen te Oisterwijk waar een van de bewoners de Minister een rondleiding gaf en waar daarna een geanimeerd gesprek plaatshad met de bewoners en enkele ouders en medewerkers. Daarna was er een gesprek met het bestuur van de LVOI en de Minister waarin de achtergronden van de huidige vraagstukken waar Ouderinitiatieven tegen aan lopen uit de doeken werd gedaan en ook werd uitgelegd hoe de LVOI is opgebouwd en haar leden ondersteunt. Voor een volledig verslag en de vragen die de Minister aan de orde stelde: klik op de button.

4e Online themabijeenkomst

Graag nodigen we u van harte uit voor de derde Themabijeenkomst van dit jaar op dinsdag 12 december 2024. Deze vindt online plaats via Zoom van 19:30 – 21:30 uur.

Onderwerp: Ouderinitiatief en zorgaanbieder: hoe doen we het samen?
In een ouderinitiatief is een goede samenwerking tussen bewoners, ouders/bestuur en zorgaanbieder essentieel. Er zijn ontwikkelingen en vragen waarin je samen met elkaar optrekt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Hoe zorg je voor een gedeelde visie en behoud je eigen regie?
  • Hoe kun je flexibel blijven inspelen op diverse zorgvragen en hoe ga je om met de discrepantie tussen het aantal beschikbare uren in relatie tot de 24/7 zorgvraag?
  • Hoe ga je om met werven en behoud van kwalitatief goed personeel in relatie tot de zorgzwaarte problematiek?
  • Hoe is de taakverdeling, bijvoorbeeld in het geval van vrijetijdsbesteding?

Tijdens deze themabijeenkomst gaan we met elkaar dieper in op de samenwerking tussen ouderinitiatief en zorgaanbieder. Welke uitdagingen en knelpunten spelen er? Hoe vindt u daar samen oplossingen voor? Wat werkt er goed in de samenwerking? Wat kan er anders? Kortom: hoe geeft u het samenspel tussen ouderinitiatief en zorgaanbieder vorm?. Bent u erbij?

Ga direct naar de pagina aanmelden.
Nog geen account als betrokken ouder/bestuurder van een LVOI lid? Registreer hier.

Online themabijeenkomst 28 sept. 2023

Graag nodigen we u van harte uit voor de derde Themabijeenkomst van dit jaar op donderdag 28 september 2023. Deze vindt online plaats via Zoom van 19:30 – 21:30 uur.

Onderwerp: “Verbinden met de buurt”.
Wat is het belang van sociale verbinding met de omgeving en hoe geef je dat vorm? Wat is het belang van inclusie en hoe creëer je een zorgzame buurt waarin iedereen meedoet? Welke voorbeelden zijn er en welke vragen leven er op dit onderwerp? Tijdens de sessie gaan we voorbeelden uitwisselen, elkaar bevragen en van elkaar leren. Bent u erbij?

Ga direct naar de pagina aanmelden.
Nog geen account als betrokken ouder/bestuurder van een LVOI lid? Registreer hieronder.

Streefgetal donateurs gehaald

Het bestuur van de LVOI dankt alle donateurs die daadwerkelijk € 25,00 overgemaakt hebben.
Dat zijn er inmiddels 135, waarmee wij ons eerste doel hebben gehaald. We hopen dat wij op meer donateurs mogen rekenen, zodat we de ondergrens ruim overschrijden en daarmee ook voor komende jaren voldoende donateurs aan ons kunnen blijven verbinden. Uiteraard zullen wij u op de hoogte houden van onze aanvraag voor een instellingssubsidie pg-organisatie die wij dit najaar kunnen indienen voor het kalenderjaar 2024.

U kunt ons nog steeds helpen door minimaal € 25,00 te doneren op onze rekening:
NL16 RABO 0316 9479 46 ten name van LVOI, onder vermelding van Donatie 2023.

Update Kamerbrief PGB

De brief van de Minister van 20 mei jl. over “het pgb tijdens deze kabinetsperiode” heeft tot onrust geleid omdat daar o.a. in staat dat ouderinitiatieven weliswaar hun meerwaarde hebben aangetoond maar dat  kritisch gekeken wordt of het pgb als leveringsvorm wel passend is. Daarmee werd de indruk gewekt dat het pgb voor deze woonvormen onder druk staat.

Vorige week is met het Ministerie van VWS afgesproken met het Netwerk ouder(woon)initiatieven,  bestaande uit Per Saldo, LVOI, Naar Keuze, De Grasboom, APPI uit Almere, de Latei, RPSW en Woondroomzorg, binnenkort een gesprek te voeren over de genoemde  brief van de Minister en over ons aanbod een bijdrage te leveren aan ontwikkeling van de maatregelen die de Minister wil nemen.

Onlangs was er een gesprek met vertegenwoordigers van VWS en o.a. een bestuurslid van de LVOI. Tijdens dat gesprek bleek dat men het pgb wil behouden voor mensen die bewust eigen regie willen houden. De bedenkingen met betrekking tot het inkopen van gebundelde zorg vanuit pgb’s gelden niet voor ouder(woon)initiatieven en zouden vooral gericht zijn op andere wooninitiatieven die feitelijk als zorg in natura werken omdat eigen regie door bewoners of hun vertegenwoordigers ontbreekt. De Minister zal naar verwachting tijdens het Kamerdebat (nog voor de zomer) verduidelijking aanbrengen in bovenstaande zin.